viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.05.21 @ 09:03

Muslimani u Bosni i Hercegovini, i širom svijeta, obilježavaju Ramazanski bajram, koji je nastupio klanjanjem bajram-namaza. Središnja bajramska svečanost za BiH održana je u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, a bajram-namaz se klanjao u 6 sati i 2 minute. 

Bajramskoj hutbi prethodio je program kojeg su izveli poznati učači Kur’ana, ilahija i kasida, dok je prigodni vaz održao prvi imam i hatib Gazi Husrev-begove džamije dr. hfz. Mensur-ef. Malkić.

OGLAS

Bajramsku hutbu je održao reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

OGLAS

“Svađa je ono što nas ne vodi do cilja, ono što stvari ne popravlja, već ih čini gorim. U našem javnom prostoru, posebno među muslimanima-Bošnjacima, širi se svađalački mentalitet. To nije dobro! Na tu bolest su dužni ukazivati umni ljudi među nama.

OGLAS

Trebamo se osloboditi zapaljivih riječi i glasnogovornika koji u naše ime truju odnose među nama. Umjesto toga, iskoračimo u javni prostor i argumentirano, s uvažavanjem, ukažimo na one anomalije koje slabe našu zajednicu i ugrožavaju sigurnost zemlje.

Suprotstavimo se ljudima koji ugrožavanju naše jedinstvo, našu zajednicu, zemlju i narod. Ne podcjenjujmo opasnosti koje su pred nama. Ne smiju nas zateći uspavane, ali ni obeshrabriti. Svaka zajednica koja vjeruje i bori se i koja je spremna suočiti se sa sobom, sa svojim slabostima, sposobna je da raste i razvija se”, kazao je između ostalog ef.Kavazović.

Oglasi
LM