viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.03.24 @ 09:25
OGLAS

Početak suđenja, svega nekoliko dana uoči 30. obljetnice razmjene, Dževadu Mlaći i Selmi Cikotiću, zapovjedniku Operativne grupe Zapad 3. korpusa Armije RBiH, obitelji nestalih i preživjeli logoraši smatraju posljednjom prilikom za rasvjetljavanje istine o nestanku 15 logoraša

Na blagdan sv. Josipa 19. ožujka Hrvati Bugojna obilježit će 30. godišnjicu razmjene 294 logoraša iz logora Stadion NK Iskra. Razmijenjeni su nakon više od osam mjeseci provedenih u logorima Armije RBiH u Bugojnu, od kojih preživjeli kao najzloglasnije opisuju BH banku, Gimnaziju te Stadion NK Iskra, koji im je bio posljednje odredište prije razmjene 19. ožujka 1994. u Mostaru, piše Večernji list BiH.

OGLAS

Obilježavanje 30. obljetnice razmjene organiziraju Hrvatska udruga logoraša Bugojna i Hrvatska udruga logoraša Domovinskog rata u BiH, a pokrovitelj je Hrvatski narodni sabor BiH. Program počinje 18. ožujka prikazivanjem dugometražnog dokumentarnog filma “Zidine”, koji govori o logorima u Domovinskom ratu u BiH. Film će biti prikazan u 19 sati u Hrvatskom domu u Kandiji. Na samu obljetnicu razmjene 19. ožujka program počinje u 10 sati polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom za duše poginulih i nestalih branitelja na spomen-obilježju u gradskom katoličkom groblju, nastavlja se misom zadušnicom u 11 sati u bugojanskoj župnoj crkvi sv. Ante te završava prigodnim druženjem ispred crkve. Tridesetu obljetnicu razmjene preživjeli, kao i obitelji nasilno odvedenih hrvatskih logoraša, dočekuju s novom nadom da će se konačno otkriti lokacije s tijelima 15 nasilno odvedenih logoraša.

OGLAS

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM