viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.01.24 @ 08:03

Protekle subote na graničnom prijelazu Stara Gradiška policijski službenici su u dva slučaja otkrili krivotvorene granične pečate.

Naime, oko 11 sati na ulazu u Republiku Hrvatsku kontrolirana je 53-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine kojom prilikom su policijski službenici utvrdili da se u njenoj putovnici nalazi nekoliko krivotvorenih pečata.

Oglas

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je tijekom 2023. godine od nepoznate osobe za određeni novčani iznos pribavila krivotvorene granične pečate s ciljem ulaska u R. Hrvatsku odnosno Europsku uniju, obzirom da je prekoračila kratkotrajni boravak, piše GP Maljevac.

Protiv 53-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kaznenog djela Krivotvorenje isprava. Također, u subotu oko 15 sati  na izlazu iz Republike Hrvatske kontroliran je 50-godišnjak koji je predočio putnu ispravu Bosne i Hercegovine. Vršenjem granične kontrole izražena je sumnja u vjerodostojnost graničnih pečata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, potvrđena je sumnja u vjerodostojnost pečata, te su policijski službenici protiv 50-godišnjaka podnijeli kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Krivotvorenje isprava.

U subotu je zabilježen još jedan slučaj krivotvorenja graničnih pečata. Naime, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, 35-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine je policijskim službenicima predočio putnu ispravu u kojoj su se nalazili krivotvoreni granični pečati.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, potvrđena je sumnja u krivotvorenje, te je protiv 35-godišnjaka podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu za kazneno djelo Krivotvorenje isprava.

Oglasi
LM