viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.03.24 @ 08:49

“Tužiteljstvo BiH zatražilo je od nadležnih agencija za provedbu zakona, da se izvrše određene provjere u vezi s navodima koji su izneseni”, istaknuto je iz Tužiteljstva BiH za Avaz povodom objave bivšeg premijera Federacije BiH Fadila Novalića na Facebooku.

Podsjetimo, Novalić je na Facebooku objavio je oproštajni video prije odlaska u zatvor. Novalić je objavio kako je smijenjen po direktivi Sjedinjenih Država, da je “projekt” protiv njega detaljno isplaniran i obilno financiran te da su tužitelji iz njegovog predmeta dio “mafije u pravosuđu”. “Isti ovi tužitelji, ima ih četiri, to je dio mafije kriminalne u pravosuđu. Oni su vidjeli priliku u respiratorima da naprave skandal. Ja sam također mogao, emotivno to, mnogo teže doživjeti.

Oglas

Međutim, ja sam to ovako sabrao: Ako oni mene emotivno oštete, ja neću moći ništa učiniti da se ti ljudi kazne ili udalje. Također, jedan ajet kaže da je dobro oprostiti, ali možete i vratiti. Ja sam se odlučio da vratim”, rekao je Novalić. Prema informacijama “Avaza” Novalić bi vrlo lako mogao biti optužen za krivično djelo “Ometanja rada pravosuđa” iz krivičnog zakona FBiH. Podsjetimo, Novalić je pravomoćno je osuđen u aferi “Respiratori” na četiri godine zatvora te je preuzeo rješenje Suda BiH kojem mu se odbija žalba o odgodi izdržavanja kazne zatvora.

Novaliću je Sud BiH žalbu odbio 14. ožujka, ali je on tek 19. ožujka preuzeo rješenje. Prema ranijem pisanju Avaza, Novalić se u Vojkoviće mora javiti do petka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM