viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 03.05.23 @ 13:49
OGLAS

Nakon što smo 19. travnja poslali elektronski upit Federalnoj upravi policije o broju i nacionalnoj strukturi zaposlenih u ovoj instituciji te broju dužnosnika Hrvata na rukovodećim/inspektorskim pozicijama.

OGLAS

Osam dana kasnije dobili smo službeni odgovor u kojemu su potvrđne sumnje o dominaciji bošnjačkih dužnosnika u ovoj instituciji.

Ovo je službeni odgovor FUP-a prema RTV HB.

OGLAS

U vezi Vašeg upita od 19.04.2023. godine, informiramo Vas da su u Federalnoj upravi policije zaposlene 753 osobe, od čega 561 u statusu policijskih službenika i 192 u statusu državnih službenika i namještenika.

OGLAS

Policijskih službenika koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci ima ukupno 400, koji se izjašnjavaju kao Hrvati 90, koji se izjašnjavaju kao Srbi 50 i koji se izjašnjavaju kao Ostali 20 te jedan zaposlenik koji se izjašnjava kao Albanac.

OGLAS

Državnih službenika i namještenika koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci ima ukupno 143, koji se izjašnjavaju kao Hrvati 26, a koji se izjašnjavaju kao Srbi 15 i koji se izjašnjavaju kao Ostali šest te dva zaposlenika koji se ne žele izjasniti u odnosu na nacionalnost.

Na pozicijama rukovoditelja  osnovnih organizacijskih  jedinica kojima rukovode policijski službenici nalazi se pet policijskih službenika koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci i jedan koji se izjašnjava kao Hrvat, dok se na pozicijama rukovoditelja osnovnih organizacijskih jedinica kojima rukovode državni službenici nalaze tri državna službenika koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci i jedan koji se izjašnjava kao Hrvat, stoji u priopćenju FUP-a.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM