viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 15.12.23 @ 08:18

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto priredila je večeras u sjedištu institucija BiH u Sarajevu božićni prijem za predstavnike Vrhbosanske nadbiskupije, nositelje izvršne, zakonodavne i sudske vlasti svih razina u BiH, članove diplomatskog zbora i druge predstavnike javnog i kulturnog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obraćanju brojnim nazočnim, predsjedateljica Krišto je kazala da je u ovoj blagdanskoj večeri, druge nedjelje došašća, raduje što ima prigodu da uime hrvatskih političkih predstavnika u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine uputi iskrenu dobrodošlicu, javlja Fena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vrijeme došašća, vrijeme je iščekivanja najradosnijeg kršćanskog blagdana, blagdana Božije blizine, blagdana brige i ljubavi prema čovjeku, što je temelj ljudske sreće i radosti. Božić je vrijeme kada se naša srca ispunjavaju toplinom, kada osjećamo blizinu svojih najmilijih i na jedan poseban način osjećamo snagu zajedništva i solidarnosti. Stoga i ovo naše već tradicionalno božićno okupljanje postalo je neizostavan dio tog zajedništva koje nas uvijek i iznova potiče da se odupremo svemu lošem zalažući se za dobro čovjeka, njegovo dostojanstvo i solidarnost“,  kazala je Krišto. 

Vjeruje da okupljeni, neovisno o porijeklu, vjeri, naciji i kulturi, u sebi nose želju da čine dobro, promiču toleranciju i uzajamno poštivanje i razumijevanje na dobro svih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Svaki Božić, pa i ovaj nova je prigoda za sve nas da preispitamo svoje nakane, postupke i odnose jednih prema drugima kako bi i dalje nastavili raditi u službi općeg dobra. To je osobito važno za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, zemlju nagrađenu raznolikošću i svim specifičnostima koje prate tu raznolikost. U ove blagdanske dane posebno suosjećamo i sa svima onima koji su otrgnuti iz topline obiteljskog doma, koji nevino ginu te sa gladnima i bolesnima“, kazala je predsjedateljica Vijeća ministara BiH.

Navela je da večerašnje okupljanje bude poruka mira i pomirenja, “jer Božićni duh nas ohrabruje da se povežemo jedni s drugima, da razumijemo radosti i tugu, brige i sreću, zalažući se za miran, dostojanstven i sretan život svakog pojedinca”.

„Upravo ovo blagdansko ozračje prilika je i za sve u Bosni Hercegovini da se prisjetimo svega onoga što smo zajedno postigli u proteklom vremenu te da nas to ohrabri i motivira kako bi nastavili i dalje raditi na izgradnji stabilne, sigurne i prosperitetne Bosne i Hercegovine, države ustavno jednakopravnih konstitutivnih naroda i svih drugih koji u njoj žive. Naša odlučnost da gradimo moderno društvo temeljeno na europskim vrijednostima naš je zajednički cilj kojemu svi skupa težimo“, kazala je večeras predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Izrazila je uvjerenje kako će institucije Europske unije prepoznati i vrednovati rad bh. institucija te kako će i u vremenu koje je ispred otvoriti novo poglavlje u odnosima sa Europskom unijom.

„Važno je da zajedno nastavimo, odlučnim koracima, jer samo tako možemo jamčiti daljnji napredak naše domovine koji je potreban prije svega svima nama u Bosni i Hercegovini. Neka nam ovaj Božić bude podsjetnik da je snaga naše zemlje u našoj sposobnosti da gradimo mostove dijaloga, da prevladavamo prepreke i da gledamo prema budućnosti s optimizmom. On nam je i poziv da uvijek i nanovo promišljamo temeljne ljudske i društvene vrednote u ozračju ljudskog dostojanstva, uzajamne suradnje i tolerancije na putu prema boljem životu svih nas“,  kazala je predsjedateljica Krišto.

Na kraju obraćanja svim katolicima u Bosni i Hercegovini i diljem svijeta poželjela je čestit i blagoslovljen Božić, a svima sretnu, uspješnu i plodonosnu Novu 2024. godinu.

Oglasi
LM