viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 03.10.23 @ 17:06

Skupina koja broja sedam hodočasnika  krenula je početkom  ovog tjedna iz Deževica, povratničke župe u općini Kreševo u kojoj se nalazi i Svetište sv. Jakova Markojskog,  put Međugorja. Predvodi ih deževički župnik don Josip Majić, a pored još dva vjernika iz ove župe, skupine čine i tri vjernika iz Kiseljaka te jedna hodošasnica podrijetlom iz Fojnice koji živi i radi u Njemačkoj, piše Večernji list.

Put od 150 km planiraju preći do petka kada će u Međugorju slaviti misu te se zajedno s drugim vjernicima uputiti na brdo ukazanja. „Idemo zahvaliti Bogu za sve što nam je dao u našim životima. Nas četvoro prvi put hodočasti u Međugorje, a prije toga hodočastili smo u druga svetišta, najčešće u Deževice sv. Jakovu“, kazao je Mario Rajić iz kiseljačkog naselja Jehovac. Put ih iz Deževica do Međugorja vodi preko planina, Pogorelice iz koje se planiraju spustiti do Jablaničkog jezera pa preko Blidinja do Širokog Brijega, a potom do krajnjeg odredišta, Međugorja. 

OGLAS

Umora ima, ali su kažu Bogu zahvalni na lijepom vremenu te uz ugodno miholjsko ljeto uživaju u prekrasnim prirodnim krajolicima kojima prolaze te su ih fotografirali i podijelili s javnosti.

OGLAS
Oglasi
LM