viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.05.23 @ 19:34
OGLAS

Na današnjoj redovnoj sjednici Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) glavna tema je bila Prijedlog odluke o sazivanju 8. redovnog Sabora SDA i imenovanje Odbora za pripremu i organizaciju 8. Kongresa, a na kojem će se birati rukovodstvo stranke.

Izaslanik SDA u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić kratko je medijima rekao da će se na 8. Saboru birati predsjednik stranke, a u opticaju su, kako je rekao, dva imena. “Prerano je govoriti o imenima. Za sada su u opticaju dva imena – Izetbegović i Šemsudin Mehmedović koji iz dana u dan pojačava svoju kampanju”, rekao je Softić za N1. Dodao je da je svaki kongres prilika za reformu stranke, pa očekujem i da će i u kadrovskom i u političkom smislu doći do poboljšanja. “Moramo izvući pouke iz onoga što se događalo”, dodao je Softić, no nije odgovorio na pitanje koga vidi na čelu ove stranke nakon održavanja 8. Sabora.

OGLAS

Njegov kolega iz parlamentarnih klupa Šefik Džaferović ipak je bio direktniji pa je rekao da “SDA ima već dobrog i uspješnog predsjednika”. “SDA ima predsjednika. Moj kandidat i za naredni sabor je Bakir Izetbegović. To je dobar i uspješan predsjednik stranke, i bit će i ubuduće. Ako bude mjesta u rukovodstvu SDA, tu sam, ako ne bude, neću očajavati, ali nikada neću otići iz SDA. Uvijek ću biti tu, to je jedna velika ideja”, rekao je Džaferović. Osmi Sabor SDA održat će se ove godine, a po mnogima je jedan od najvažnijih s obzirom da se ova stranka po prvi put nakon mnogo godina nije našla ni u državnoj ni u federalnoj vlasti.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM