viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.07.23 @ 14:43

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez s načelnikom Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general-pukovnikom Senadom Mašovićem, u utorak 4. srpnja 2023. godine, službeno je posjetio proizvodnu liniju za izradu novih vojničkih odora za OS BiH u Tešnju.

Ministar Helez i general Mašović obišli su poduzeće za proizvodnju kožne i tekstilne odjeće „Koteks d.o.o“ u Tešnju, kako bi se uvjerili o tijeku izrade novih odora za OS BiH. Radi se o prvoj seriji od 1.700 kompleta novih vojničkih odora, koji bi trebali biti isporučeni tijekom ovog ljeta.

OGLAS

Nakon dvogodišnjeg programa istraživanja i ispitivanja te odabrane potpuno nove tkanine i originalne maskirne sheme s karakteristikama bosanskohercegovačkog podneblja, ugovor za prvu seriju s poduzećem „Koteks d.o.o.“ potpisan je u ožujku ove godine, u vrijednosti od 1,5 milijuna konvertibilnih maraka, s uračunatim porezom na dodanu vrijednost.

OGLAS

Domaćin posjeta bila je direktorica poduzeća „Koteks d.o.o.“ Adisa Karahodžić, koja je izrazila zadovoljstvo procesom izrade nove odore OS BiH. Ministar Helez je posebno bio ponosan na vrhunski kvalitet materijala i zaštitnih svojstava nove odore.

OGLAS

„Učinili smo sve da se pazi i na najmanji detalj te da pripadnik Oružanih snaga BiH dobije odoru kakvu i zaslužuje, najbolju i najkvalitetniju u regiji,“ istaknuo je ministar obrane Zukan Helez.

General Mašović je posebno naglasio važnost stalne kontrole kvaliteta u izradi vojničkih odora.

Na sastanku su nazočili i predstavnici hrvatske tvrtke „Čateks“ iz Čakovca, koja je proizvođač materijala za novu odoru.

U pratnji ministra Heleza i generala Mašovića bili su načelnik Uprave za logistiku Zajedničkog stožera OS BiH brigadir Nebojša Bošnjak i zapovjednik Zapovjedništva logistike OS BiH brigadir Ernes Heleg.

Oglasi
LM