viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.01.24 @ 17:05
OGLAS

Veleposlanik Republike Poljske Andrzej Jasionowski posjetio je danas predsjednicu Federacije BiH Lidiju Bradara. Prvi je ovo službeni susret veleposlanike Jasionowskog koji je dužnost preuzeo krajem prošle godine i predsjednice Bradara te je sastanak iskorišten prije svega za upoznavanje te razmjenu mišljenja o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, važnosti napretka prema EU integracijama, potencijalima naše zemlje te međusobnoj razmjeni i dodirnim točkama.

OGLAS

Veleposlanik Jasionowski se zahvalio na ovoj prilici za razgovor kazavši da mu je cilj što bolje upoznati BiH i političke prilike kako bi svoj posao mogao obavljati što uspješnije te dodao kako je ovo, nakon službe u Srbiji i Republici Hrvatskoj, idealan trenutak za djelovati u Bosni i Hercegovini koja je na pragu otvaranja pregovora o pristupanju Europskoj uniji.

Izrazio je i punu podršku svoje zemlje Bosni i Hercegovini na tom putu te podsjetio kako Poljska ove godine obilježava 20. obljetnicu članstva. Predsjednica i Veleposlanik su se složili kako nema otvorenih pitanja između ove dvije zemlje no da ima prostora za unapređenje suradnje.

OGLAS

Kao jedna od prilika je i turizam jer je Bosna i Hercegovina, kazao je Veleposlanik, sve zanimljivija Poljacima. Osim lijepe prirode i brojnih drugih bogatstava, ljudi su, dodao je, najveće bogatstvo BiH.

Ekonomska razmjena je također bila temom razgovora pogotovo iz perspektive Federacije BiH kao i aktualna politička situacija, nacionalne raznolikosti kao još jedno od bogatstava BiH ali i prijetnjama i ugrozama političke stabilnosti poput tema separatizma koji je, složili su se sugovornici, jednako opasan kao i unitaristički pokušaji.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM