viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 05.10.23 @ 08:45

Pitanje Ustavnog suda, odnosno stranih sudaca, Izbornog zakona BiH i Državne imovine mora biti riješeno do kraja godine, bez ucjena i uvjetovanja i prividnog protektorata, izjavio je za emisiju “Odbrojavanje” BHT1 dr. Dragan Čović, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, i lider HDZ-a BiH.

“Ako netko kaže da vaš Ustav nije dobar, a rezultat je Pariškog ili Daytonskog mirovnog sporazuma, onda je to znak da treba temeljito mijenjtai ustav. Jesmo li mi spremni za takvo nešto? I sada kada na jednu stranu stavimo Ustav i Ustavni sud, koji mora donostii neke zakone o tome jesu li naši propisi usklađeni s tim ustavom, a netko s vama govori da su neke naše odluke diskriminatorne, bit će njih još. Imaju i presude Begić, to je jedna fina politička igra.”, pojasnio je predsjednik Čović.

“Osobno mislim da legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda u institucijama gdje se donose odluke u domovima naroda i Predsjedništvo mora zaživjeti kao takvo”, rekao je predsjednik Čović.

“Ti ljudi moraju biti predstavnici tog naroda, a koga će oni izabrati, a to je njihovo. Hrvatski član Predsjedništva mora biti izabran od strane hrvatskog naroda.”, rekao je.

“Bosna i Hercegovina će biti europska država, ona će ući u NATO savez, naglasio je lider HDZ-a BiH.

“Ona je nedjeljiva, zapamtite to, a kako ćemo se organizirati unutar to je do nas i mi moramo to odlučiti”, rekao je dr. Čović

Oglasi
LM