viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.03.24 @ 07:51

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo razmatrati novi tekst Nacrta zakona o sudu Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.

Nacrt tog zakona ministri su razmatrali i na sjednici prošlog tjedna, ali se nisu izjašnjavali o njemu. Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto je tada kazala novinarima da su trebali imati izjašnjenje o vrlo važnom zakonu koji se tiče, između ostalog, ispunjavanja kriterija za otvaranje pregovora BiH s EU, a to je zakon o Sudu BiH, ali da se na sjednici nisu izjasnili.

OGLAS

– Resorni ministar je predložio da im treba još dodatno vrijeme pet do sedam dana, tako da smo izjašnjenje o ovom važnom zakonu ostavili za sjednicu koja je planirana za 19. ožujak – navela je Krišto tada. Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Nacrt zakona o dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na razini BiH, kao i Nacrt zakona o dopuni Zakona o administrativnim taksama.

OGLAS

Pred ministrima bi se trebao naći i Nacrt zakona o zaštiti osobnih podataka. Krišto je prošlog tjedna kazala sa su nacrt tog zakona planirali staviti na dnevni red, ali se to nije dogodilo jer ga odbori pri Vijeću ministara BiH nisu razmatrali te nisu dobili potrebna mišljenja.

OGLAS

– U svakom slučaju, ovaj vrlo važan zakon bi se trebao naći na dnevnom redu sjednice 19. ožujka – navela je Krišto. Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Prijedlog strategije i akcijskog plana provođenja Strategije integriranog upravljanja granicom u BiH za razdoblje 2024 – 2029. godine.

Trebao bi biti razmatran i novi tekst Informacije o isteku mandata vršitelja dužnosti zastupnika/agenata Vijeća ministara BiH pred Europskim sudom za ljudska prava. Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebala naći i Informacija o svim pokrenutim sporovima protiv Bosne i Hercegovine na sudovima u inozemstvu koji mogu imati dodatne financijske implikacije na proračun institucija BiH i međunarodnih obveza BiH.

Oglasi
LM