viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 02.08.23 @ 17:39

Vlada Federacije BiH dala je na današnjoj sjednici suglasnost Nadzornom odboru Elektroprivrede BiH za smjenu direktora Elektroprivrede BiH Admira Andelije i komletne uprave, saznaje portal “Avaza”.

Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH uputio je jutros Vladi Federacije BiH zahtjev za hitnu smjenu Uprave JP „Elektroprivreda BiH“, nakon čega je ova točka uvrštena na dnevni red.

Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH smatra da hitna smjena Uprave JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. – Sarajevo može proizvesti puno manju štetu od svega što aktualno rukovodstvo JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. – Sarajevo može proizvesti u narednim danima u rudnicima uglja u sastavu Koncerna – navodi se u zahtjevu upućenom Vladi FBiH.

Situacija je kulminirala nakon što rudari RMU „Zenica“ nisu dobili plaću za lipanj i topli obrok za svibanj. Oni su dva dana proveli u jami Raspotočje, a nakon toga je Vlada FBiH tražila od “Elektroprivrede” isplatu sredstava, što su oni odbili.

Onda su organizirani prosvjedi ispred zgrade “Elektroprivrede BiH”, ali nitko od direktora se nije obratio rudarima.

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici dala je suglasnost Nadzornom odboru Elektroprivrede BiH za imenovanje Sanela Buljubašića za poziciju novog direktora ovog poduzeća.

Oglasi
LM