viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.02.24 @ 13:46

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog federalnog ministra unutarnjih poslova Rame Isaka, usvojila je zaključak kojim je od županijskih ministarstava unutarnjih poslova zatraženo da u najkraćem roku obave liječničke preglede svih policijskih službenika.

– U zaključku je navedeno da se prilikom liječničkih pregleda, koji trebaju biti okončani u najkraćem roku, a najduže za tri mjeseca, poseban fokus stavi na pregled psihičkog zdravlja policijskih službenika – naveo je na svom Facebook profilu Isak.

OGLAS

Također, preporučeno je da se liječnički pregledi policijskih službenika obavljaju u županijskim javnim zdravstvenim ustanovama. Još na početku mandata, odnosno 2023. godine, federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Federalnog MUP-a Vahidin Munjić dogovorili su da će biti izvršeni liječnički pregledi svih policijskih službenika Federalne uprave policije.

OGLAS

Stav Isaka i Munjića bio je da to predstavlja najvažniji prioritet za koji moraju biti osigurani novac. U skladu s tim u proračunu za 2024. godinu planirano je i osigurano 220.000 KM za liječničke preglede policijskih službenika Federalne uprave policije Federalnog MUP-a, a koji će početi uskoro.

OGLAS

Nakon što je 7. veljače pijani tuzlanski policajac Elvis Ćustendil (51) ubio Amru Kahrimanović (52) suvlasnicu jednog od lokala u tržnom centru Sjenjak, ispalivši u nju 16 metaka iz službenog pištolja, javnost je šokirana informacijom da 30 godina policajci u Tuzlanskom županiji nisu imali liječnički pregled. Ispostavilo se kako je i u drugim županijama slična situacija. U Županiji Sarajevo policajci nisu podvrgnuti liječničkom pregledu 15 godina.

Oglasi
LM