OGLAS
Vrijeme objave: 19.06.24 @ 13:07
OGLAS

Vlada RS završila je izradu sporazuma o “mirnom razdruživanju” RS s entitetom FBiH i kako saznaje portal “Avaz” on će sutra biti podnesen.

OGLAS

Podsjećamo, krajem svibnja je imenovana Radna grupa koja je radila na ovom prijedlogu, a koji je stigao istog dana kada je Generalna skupština UN-a usvajala Rezoluciju o Srebrenici.

Radnu grupu su činili ministri pravde i unutarnjih poslova u Vladi RS Milan Bukejlović i Siniša Karan, entitetski pravobranitelj Milimir Govedarica, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove RS Dragan Stanković, te direktor Porezne uprave RS Goran Maričić.

OGLAS

Osim njih, članovi su bili i Lazar Stjepanović, pravni predstavnik RS, Jelena Pajić Baštinac, generalni tajnik u Uredu predsjednika RS, te Dalibor Panić, generalni tajnik entitetske Vlade.

OGLAS

Inače, za eventualni prijedlog o “mirnom razdruživanju” ili otcjepljenju bi bila potrebna promjena državnog Ustava, koji bi morao predvidjeti tu mogućnost, a za takvo nešto je potrebna podrška dvije trećine zastupnika i izaslanika.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM