viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 28.11.23 @ 11:55

Predsjednik HDZ 1990 i izaslanik u Domu naroda BiH Ilija Cvitanović sudjeluje u Washingtonu na Međunarodnom forumu za nadzor obavještajnih službi kao predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za nadzor nad radom Obavještajno – sigurnosnom agencijom (OSA) BiH koji će se održava 28. i 29. studenog u Washintonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj tradicionalni Forum, čiji su organizatori sveučilišta sa Malte i iz Groningena, po prvi put se održava u Sjedinjenim Američkim Državama i okuplja će više od 130 parlamentaraca iz cijelog svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su organizatori priopćili, cilj IIOF-a je da podstakne međunarodni i međuparlamentarni dijalog, kao i razmjenu i promoviranje dobrih praksi u oblasti parlamentarnog nadzora nad radom obavještajnih službi. U sklopu Foruma, predsjednik HDZ 1990 i izaslanik u Domu naroda BiH Ilija Cvitanović iskoristio je prigodu i sastao se s Gabrielom Escobaromposebnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan. Cvitanović je upoznao Escobara o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Oglasi
LM