OGLAS
Vrijeme objave: 22.05.24 @ 19:13
OGLAS

Značajna financijska sredstva iz Republike Hrvatske ponovno stižu u Vitezu, a ovoga puta u iznosu od oko 63.000 eura u zajedničkom projektu Općine Vitez i Općine Jakšić (RH).

OGLAS

Sredstva su dodijeljena na temelju Odluke o odabiru projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, a u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za projekt naziva “Unaprjeđenje kvalitete života stanovnika općine Jakšić i općine Vitez”. Prije nekoliko mjeseci Vlada Republike Hrvatske kroz resorno ministarstvo Općini Vitez dodijelila je oko 80.000 eura za dogradnju dječjeg vrtića te se očekuju pripremni radovi na tome polju.

Kada su u pitanju susjedne općine treba izdvojiti kako će u Busovači financirati tri projekta. Naime, Srednja škola „Busovača“ aplicirala je s Muzejem grada Pakraca zajednički projekt pod nazivom „Prekogranična suradnja Muzej Grada Pakraca i Srednje škole „Busovača“, za čiju realizaciju je Ministarstvo dodijelilo 35.000,00 eura. Župa sv. Ante Padovanskog Busovača aplicirala je sa Župom uznesenja BDM Pakrac zajednički projekt pod nazivom „Nastavak prekogranične suradnje župa Pakraca i župe Busovača“, za čiju realizaciju je Ministarstvo dodijelilo 32.379,91 eura. Udruga za održivi razvoj „UZOR“ aplicirala je s udrugom mladih „Mladi u Europskoj uniji“ zajednički projekt pod nazivom „Suradnjom do EU fondova“, koji je Ministarstvo prihvatilo financirati sa 12.040, 00 eura.

OGLAS

Za Novi Travnik su odobrena dva projekta u zbirnom iznosu od oko 70.000 eura, a u vezi Centra Duga i komunalnih poslova. Na području travničke općine po 210.000 eura ide za KŠC Petar Barbarić i za Hrvatsku bolnicu dr. fra Mato Nikolić.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM