viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.03.24 @ 10:31

Od 15. ožujka počinje drugi val dobrovoljnog projekta Federalnog ministarstva trgovine, trgovaca, proizvođača, potrošača, sindikata “Zaključavamo cijene” koji će trajati do 16. lipnja ove godine.

Popis proizvoda sa sniženom i zaključanom cijenom proširen je sa 40 na 60 proizvoda. U novi popis uvršteni su i proizvodi koje koriste oboljeli od celijakije i dijabetesa.

OGLAS

Na prijedlog udruženja ovih grupa, trgovci su izašli u susret i cijene za četiri proizvoda za poseban režim ishrane snizili i zaključali u naredna tri mjeseca.

OGLAS

Iz Federalnog ministarstva trgovine navode da je projekat, koji je započeo 15. prosinca 2023. godine, ocijenjen uspješnim. Kupci su mogli uštedjeti na ovoj košari proizvoda oko 15 do 20 posto. Proizvođači su ocijenili da je znatno poraslo zanimanje za proizvode koje su uvrstili u ovu korpu te su se i oni dodatno angažirali da sudjeluju u nastavku projekta.

OGLAS

U prvom dijelu ovog Projekta potrošači su istaknuli problem nedovoljno transparentnog označavanja proizvoda kod pojedinih trgovaca. U cilju standardiziranja i unificiranja oglašavanja, dogovoreno je da plakat s artiklima koji su dijelom projekta Zaključavamo cijene i na kojem je fotografija proizvoda, ranija maloprodajna cijena i zaključana cijena, bude formata A1, a kataloška duplerica dimenzija 210×274 mm. Također, postignut je dogovor da trgovinski objekti formata supermarketa i hipermarketa unutar objekta izdvoje jedan kutak pod nazivom Zaključavamo cijene gdje bi radi lakšeg snalaženja kupaca na jednom mjestu bili proizvodi sa zaključanim cijenama, izuzimajući naravno one proizvode koji ne mogu na taj način biti izloženi na polici (meso, pavlaka, sir).

Oglasi
LM