viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.05.24 @ 16:02
OGLAS

Pripadnici Oružanih snaga i Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, predvođeni vrhbosanskim nadbiskupom i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomom Vukšićem, 20. svibnja krenuli su na hodočašće u Lourdes.

OGLAS

Svoje 23 hodočašće u nizu, 48 hodočasnika pripadnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH započeli su krenuvši u popodnevnim satima iz Sarajeva. Istoga dana, u večernjim satima pohodili su župu Sv. Ante Padovanskog Gornja Močila-Sijekovac, gdje su slavili misu koju je predvodio nadbiskup Vukšić u koncelebraciji sa: župnikom vlč. Ivanom Toljom, kancelarom Vojnog ordinarijata don Josipom Tadićem, vojnim kapelanima don Ljubom Zelenikom i fra Mariom Ostojićem te vlč. Antoniom Čuturom.

Misno slavlje animirao je grkokatolički đakon Robert Čabraja. Nakon svete mise upriličeno je druženje i večera u prostorijama župnog ureda. Nakon večere, hodočasnici su putovanje nastavili prema Avignonu, gdje će slaviti sv. misu u katedrali zajedno s vojskom iz Hrvatske.

OGLAS

Inače, 64. Međunarodno vojno hodočašće u Lourdesu, na kojemu sudjeluju vojnici i policajci iz više od 40-ak zemalja svijeta traje od 20. do 28. svibnja. S vojnicima je krenuo i general bojnik Tomo Kolenda, zapovjednik hodočašća brigadir Goran Dujmović, koordinator narednik 1. klase Josip Drmač te Antonio Šutalo.

OGLAS

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM