viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 31.08.23 @ 08:04

Pred ministrima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici naći će se obiman dnevni red, a jedna od točaka odnosi se na isticanje zastave Europske unije u ministarstvima, upravnim organizacijama i drugim tijelima Vijeća ministara BiH. Ministri bi danas trebali usvojiti i odluku kojoj se van snage stavlja Odluka o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Također, dnevnim redom sjednice previđeno je određivanje međunarodnih graničnih prijelaza za prijevoz oružja te formiranje Radne grupe za harmonizaciju propisa o oružju i municiji međusobno i s pravnom stečevinom Europske unije. Jedna od točaka dnevnog reda je i Prijedlog pravilnika o evidenciji znanstvenog i poslovnog iseljeništva i istaknutih pojedinaca u iseljeništvu iz Bosne i Hercegovine, a tu je i Izvještaj o praćenju postupka javnih nabavki za 2022. godinu, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

OGLAS

Na dnevnom redu će se naći i Izvještaj o prihvatu i integraciji bh. državljana koji se vraćaju u BiH po osnovu Sporazuma o readmisiji za 2022. godinu, a predviđeno je i davanje mišljenja na Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine. Informacija o realizaciji Plana implementacije dokumenta “Pregled odbrane” i Akcionog plana implementacije “Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017-2027.” koju je predložilo Ministarstvo odbrane BiH također je na dnevnom redu današnje sjednice. –

OGLAS
Oglasi
LM