viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.04.24 @ 06:45
OGLAS

Nezavisna zastupnica u Skupštini Županije Sarajevo Arijana Memić podnijela je na jučerašnjoj sjednici inicijativu da se policijskim službenicima zabrani posjeta ugostiteljskim objektima tokom radnog vremena.

,,Upućujem inicijativu prema Ministarstvu unutrarnjih poslova Županije Sarajevo. Podnosim inicijativu da se izvrši izmjena Zakona o radu, odnosno Pravilnik o radu policijskih službenika ŽS u smislu da se boravak policijskim službenicima za vrijeme trajanja radnog vremena, ali u svakom slučaju i izvan radnog vremena, ako su u tom trenutku uniformirani, boravak u ugostiteljskim objektima, uključujući one u sklopu benzinskih crpki, izričito dozvoli samo po službenoj dužnosti kad je njihovo prisustvo potrebno”, rekla je Memić.

OGLAS

S tim u vezi, predložila je izgradnju menze u sklopu nove zgrade MUP-a ŽS, te kantina u Policijskim upravama, u kojima bi policijski službenici imali pristup “zdravom i kvalitetnom obroku”.

OGLAS

Predložila je i da se ispita mogućnost, prednosti i rizici uvođenja sustava vaučera za policijske službenike na terenu, kada im je konzumacija obroka u pomenutim objektima opravdano onemogućena.

OGLAS

,,Smatram da ćemo ovakvim pristupom ne samo poboljšati sliku o policijskim službenicima, već osigurati da svi policijski službenici svoje radno vrijeme zaista provode u službi te se približiti standardima koji već važe u zemljama EU”, kazala je Memić.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM