viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 25.07.23 @ 08:25

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da razmatra odluku o rebalansu ovogodišnjeg proračuna FBiH, te predložene izmjene i dopune o njegovom izvršenju.

Vlada Federacije BiH je početkom ovog mjeseca na prijedlog Federalnog ministarstva financija utvrdila Prijedlog izmjena i dopuna proračuna FBiH za 2023. godinu koji iznosi 6.937.563.355 KM, što je za 211,7 milijuna KM ili 3,1 posto više u odnosu na ovogodišnji. Izmjene i dopune proračuna FBiH za ovu godinu po hitnom postupku upućene su u parlamentarnu proceduru, a uvjetovane su, kako je obrazloženo, nizom ekonomskih faktora i odluka.

Na predloženom dnevnom redu su i izmjene Zakona o trezoru u FBiH, a razlozi za njihovo donošenje su, prije svega, u cilju harmonizacije sa Zakonom o proračunima u FBiH i Zakonom o internoj reviziji u javnom sektoru u FBiH.

Zastupnici bi trebali razmatrati Prijedlog zakona o zaštiti civilnih žrtava rata u FBiH i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima, a predviđeno je i da se izjasne o Dokumentu okvirnog proračuna FBiH za perid 2024 – 2026. godina. 

Sjednica je zakazana u 11 sati.

Oglasi