viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.02.24 @ 16:43

U Federaciji Bosne i Hercegovine je predložen novi zakon o unutarnjoj trgovini i među brojnim drugim mjerama inicirano da prodajni objekti ne rade nedjeljom.

Zakon je predložen iz Federalne vlade te u parlamentarnu proceduru upućen u formi nacrta i kao takav kandidiran za jednu od točaka dnevnog reda sjednice Zastupničkog doma Federalnog parlamenta sazvane za 4. ožujka.

OGLAS

Kad će eventualno biti u najavljenom dnevnom redu Doma naroda, zasad nije poznato, ali se zna da nijedan pa ni ovaj zakon u Federaciji ne može stupiti na snagu bez podrške oba doma.

OGLAS

Već i sama proceduralna forma nacrta znači da bi tekst, nakon prvog kruga izjašnjavanja i eventualne podrške Parlamenta, a prije drugog, konačnog glasanja oba doma, mogao biti upućen u javnu raspravu, što nije neobično u parlamentarnoj praksi.

OGLAS

Stoga je nemoguće predvidjeti hoće li i kada eventualno biti konačno izglasan u Parlamentu i u tom slučaju, stupiti na snagu po objavi u Službenim novinama.

Ukoliko nacrt odobre oba doma, daljnji put teksta vremenski može zavisiti od roka određenog za okončavanje eventualne javne rasprave, a i od pitanja kad će po njenom završetku ponovno biti pred članovima oba doma na zasebnim sjednicama, tada već u formi konačnog prijedloga.

Oglasi
LM