viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.10.23 @ 14:49
OGLAS

Na današnjoj press konferenciji koju je organizirala nova većina u Skupštini ZDŽ predstavljen je plan i program koji su partneri potpisali pod nazivom “Programski principi partnerskog djelovanja 2023-2026”.

OGLAS

Novu većinu će činiti prema sadašnjim potpisima i dogovorima 20 od 35 zastupnika, što je iznad potrebnih 18 ruku za formiranje većine i nove potencijalne Vlade. Većina je sastavljena od SDA (11 zastupnika), DF (3 zastupnika), SBB (2 zastupnika), NES (1 zastupnik) i tri nezavisna zastupnika, među kojima je i Ivo Tadić koji je nedavno napustio HDZ BiH, te bi ti me ova stranka, kao i stranke Trojke ostale van vlasti.

“S obzirom na usložnjenu političku situaciju u ZDŽ i na činjenicu da nije bilo jasne parlamentarne skupštinske većine, ova se grupacija opredijelila da sačini novu većinu i novu Vladu te da napravi novi program vlade koja će u stvari biti u kontinuitetu, jer ćemo imati ministre koji su već u vladi i koji će nastaviti– izjavio je predsjednik odbora SDA ZDŽ Miralem Galijašević, koji je i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

OGLAS

Samostalni zastupnik Ivo Tadić poručio je da se treba okrenuti realizaciji programa i ispunjenju obaveza, dok je  predstavnik NES-a Aldin Bijedić kako je ovo način da procesi krenu.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM