viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.12.23 @ 07:57

Na prometnicama u Bosni i Hercegovini vozi se po suhom i mjestimično vlažnom kolniku, a upozoravamo i na moguće odrone, javlja BIHAMK.

Zbog učestalih odrona izdvajaju se prometnice: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje). Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle. Zbog aktualnih radova izdvajaju se magistralne puteve Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića) i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

OGLAS

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Apelira se na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

OGLAS
Oglasi
LM