viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 24.07.23 @ 17:10

Četiri osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede u požaru i eksploziji plinske boce na Vjetrenicama, u zeničkom naselju Čajdraš – potvrdila je šefica Ureda za informiranje Uprave policije Ministarstva u unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije Aldina Alić. Kako je navela, policija je dojavu o požaru dobila oko 10.25 sati, nakon čega je izašla na teren.

“Osigurano je šire područje mjesta nesreće, a evakuirani su susjedni objekti. Na terenu su i bili i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica”, kazala je Alić. Osim njih, sa dva vozila u gašenju požara sudjelovali su i pripadnici DVD Stari Vitez. Federalna uprava Civilne zaštite priopćila je kako su dobili informaciju da je u toku gašenje požara u privatnom preduzeću “Plin promet“ Zenica, koje se nalazi u mjestu Čajdraš gdje postoji mogućnost zapaljenja tanka sa 15 tona plina. Međutim, brzom intervencijom vatrogasaca dva navedena društva, požar je lokaliziran. U nastavku prenosimo objavu Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica.

“Nakon višesatne borbe sa požarom u u Čajdrašu u firmi “Plin promet” možemo svi zajedno odahnut. Brzim izlaskom na teren spriječena je veća katastrofa, širenje požara ili veća eksplozija. Bogu hvala izbjegnuta je veća katastrofa, ostalo ja na tome da je šteta načinjena na objektu gdje je nastao požar. Ovu priliku koristimo da se zahvalimo kolegama iz DVD Stari Vitez koji su došli u pomoć sa dva vozila. Hvala JP “VIK” Zenica koji su dovezli nekoliko cisterni vode. Također se zahvaljujemo kolegama iz naše jedinice na uspješno odrađenom poslu”, priopćili su iz PVJ Zenica.

Oglasi
LM