viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 13.12.23 @ 12:18

Idući dani u Bosni I Hercegovini bit će oblačni sa oborinama. Rose ili slabe kiše bit će u utorak i prijepodne u srijedu, a u planinskim područjima snijeg je moguć svakog dana. Izraženije oborine očekuju se u srijedu poslijepodne i u četvrtak. Vjetar slab, uglavnom južnog i jugozapadnog smijera uslovit će i blagi rast temperature zraka koja će biti nešto viša od prosjeka za ovo doba godine. Jutarnji mrazevi izvjesni su samo u planinskim područjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Minimalne temperature zraka varirat će od 2°C do 7°C u Bosni, na području Hercegovine od 5°C do 9°C. Najviše dnevne između 6°C i 12°C u Bosni, do 15°C na jugu zemlje. Pretežno oblačno i stabilno vrijeme preovladavat će početkom sljedećeg tjedna 18. prosinca. Prema raspoloživim sinoptičkim materijalima od četvrtka 21. prosinca moguće se nove oborine. U Hercegovini i na krajnjem sjeveru Bosne kiša, a u središnjim područjima zemlje susnježica i snijeg.
Jutarnje temperature kretat će se između -6°C i -1°C u Bosni do 3°C u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između -2°C i 4°C, u Hercegovini do 8°C. Prema ovoj srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda izgledno je da nas očekuje bijeli Božić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM