viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.03.24 @ 17:49
OGLAS

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je danas kako je “urađen dobar dio posla” u vezi Izbornog zakona i Zakona o Sudu BiH i Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

-Postoji mogućnost da u ponedjeljak ili utorak damo jedan glas da smo postigli jednu razinu usuglašenosti i da onda Vijeće ministara usvoji te prijedloge – rekao je Čović novinarima u Banja Luci. Kako je Čović rekao, pokušava se naći dovoljno razuma da se vjeruje da se, osim potrebe otvaranja vrata kredibilnosti kada je riječ o EU, dobije pozitivan odgovor i da se ne naruše osnove funkcioniranja BiH.

OGLAS

– To je potpuna ravnopravnost tri konstitutivna naroda u skladu sa Ustavom BiH i legitimno predstavljanje tih naroda na svim institucijama BiH – kazao je Čović. On je rekao da bi volio da ima puno ljudi koji žele pomoći BiH. -Ono što mi ne uradimo, ostavljamo dovoljno prostora drugima da se miješaju. Uvjeren sam da BiH neće biti funkcionalna dok izvršna i zakonodavna vlast, politička vlast u BiH koju je narod birao ne preuzme odgovornost za sebe i donosi odluke.

OGLAS

Tako ćemo vjerovatno zatvoriti vrata nekima koji misle da mogu i neke druge stvari raditi nametanjem ili na neki drugi način – poručio je Čović.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM