viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 11.03.24 @ 14:00
OGLAS

U nastavku pojačanih planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanske županije uspješno su realizirali operativno-taktičku akciju kodnog naziva „KALISH“.

Naime, danas, 11.3.2023. godine u ranim jutarnjim satima, u suradnji sa nadležnim tužiteljstvom policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Postrojbe za specijalističku podršku i timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, na osnovu zapovijedi Općinskog suda Travnik izvršili su pretrese šest stambenih i jednog ugostiteljskog objekta, koji se nalaze u mjestu Kalibunar, općina Travnik.

OGLAS

Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 100 komada pvc vrećica različite veličine sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela. Prema načinu pakiranja navedene materije su bile namijenjene za uličnu prodaju, tako da su ovim aktivnostima službenici policije prekinuli još jedan lanac prodaje opojnih droga na svom području.

OGLAS

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ slobode je lišen M.K. rođen 1984.godine iz Travnika, protiv kojeg slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji u cilju dokazivanja predmetnog krivičnog djela. Ovakve i slične aktivnosti službenici policije će nastaviti i u narednom periodu.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM