viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 28.05.23 @ 22:05

U sudu u Sarajevu večeras je održano ročište za određivanje pritvora Arminu Berberoviću osumnjičenom za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. 

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osunjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

Berberović se na ročištu izjasnio krivim, dodavši da se kaje. Na ročištu je kazao i da je radio u taxi službi, a njegov odvjetnik je dodao da nije radio kao vozač već kao dispečer.

Sud će odluku o pritvoru donijeti u zakonskom roku.

Upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole Armin Berberović preksinoć je usmrtio mladu doktoricu Azru Spahić na pješačkom prelazu u naselju Marijin Dvor.

U nesreći u kojoj je na mjestu poginula ova mlada doktorica teško su povrijeđene i njene dvije prijateljice, godinu starija Alma S., također mlada doktorica, porijeklom iz Zenice, koja je zadobila po život opasne povrede, te 21- godišnja E. S. s Ilidže, koja je nakon zbrinjavanja u bolnici, puštena na kućno liječenje.

Oglasi