viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 19.10.23 @ 18:26

U nekoliko odvojenih akcija ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje u suradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA oduzeli su veću količinu duhana, duhanskih prerađevina i opreme u vrijednosti od 288.750 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Banja Luke službenici UNO iz svih regionalnih centara u suradnji sa službenicima SIPA-e sudjelovali su u provođenju operativnih aktivnosti pod kodnim nazivom ”King” usmjerenih na sprječavanje nezakonitosti u prodaji akciznih proizvoda. Tijekom provođenja pomenutih operativnih aktivnosti kod više fizičkih osoba pronađeno je i privremeno oduzeto ukupno 27.283 paklice cigareta i 350,7 kg rezanog duhana, kao i strojeva za punjenje cigareta. Oduzeti duhan i cigarete nisu bili obilježeni akciznim markicama UNO, a ukupna tržišna vrijednosti privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 232.000,00 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupajući u okviru prethodno pribavljenih obavještajnih saznanja kao i prijava građana, ovlašteni službenici UNO iz svih regionalnih centara izvršili su operativne provjere primjene Zakona o akcizama u BiH na teritoriji Banja Luke, Trebinja, Zenice i Tuzle. Tom prilikom su na više lokacija kod većeg broja fizičkih osoba pronašli 132,5 kg rezanog duhana, 4.971 paklicu cigareta i 3.840 komada ručno motanih cigareta. Predmetna roba nije bila na propisan način obilježena akciznim markicama UNO, a vrijednost iste se procjenjuje na iznos od 56.750 KM.

Prilikom poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti službenici UNO koristili su specijaliziranu opremu, doniranu Upravi od strane Veleposlanstva SAD-a u BiH, putem Programa EXBS, kao i od strane UNDP/UNODC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM