viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 02.08.23 @ 12:37

Policijski službenici Federalne uprave policije su tijekom jučerašnjeg dana s ciljem sprječavanja proizvodnje opojne droge, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Konjica, a u vezi s dokumentiranjem kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te uhitili dvije osobe iz Sarajeva i Jablanice.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Zapovijedi Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres na području Konjica – Boračko jezero, te su tom prilikom slobode lišene dvije osobe iz Sarajeva i Jablanice inicijala S.D. (1982) i A.B. (1987), dok se za jednom osobom traga, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog kaznenog djela, kojom prilikom je pronađena opojna droga cannabis.

“Avaz” doznaje da su uhićeni Adis Buturović i Edin Duraković. U bjekstvu je Željko Jurić.

 – Navedene osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanske županije, područja grada Konjica, tokom 2023. godine neovlašteno proizvodili opojnu drogu cannabis na način da su na više lokacija uspostavili plantaže na kojima je tijekom pretresa i uviđaja pronađeno i zaplijenjeno 160 stabljika opojne droge cannabis, te su tom prilikom pronađeni i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelom – tvrde iz FUP-a.

Oglasi