viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.03.24 @ 12:25

Maloljetnik (17) koji je uhićen u Trebinju zbog sumnje da je počinio terorizam, na društvenoj mreži TikTok objavio je video u kojem je naveo da u Srednjoj medicinskoj školi u Trebinju treba pobiti 25, a raniti 12 osoba, saznaje “Glas Srpske”.

Maloljetnik je podrijetlom iz Bileće i jutros je doveden u Republičko tužiteljstvo, gdje će u nazočnosti roditelja i stručnih osoba biti ispitan, nakon čega će biti odlučeno o daljim mjerama protiv njega.

OGLAS

Izvor blizak istrazi rekao je da je video policiji prijavio jedan naš čovjek koji boravi u Nizozemskoj.

OGLAS

– On je vidio taj video i kako je iz tih krajeva, odmah je alarmirao policiju u Nizozemskoj i BiH. Odmah nakon prijave nadležni su reagirali i putem IP adrese je nađen maloljetnik i tako je spriječena eventualna tragedija. Radi se o starijem maloljetniku – rekao je naš izvor.

OGLAS

Iz Policijske uprave Trebinje saopćeno je da su danas Republičkom javnom tužiteljstvu predali maloljetnu osobu iz Bileće koja se sumnjiči da je počinila Krivično djelo terorizam.

– Policijski službenici došli su do operativnih saznanja da je jedna ili više osoba, pripremala teroristički akt na jednu srednju školu u Trebinju. Odmah po saznanju, obaviješteno je posebno Odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog kriminaliteta i najtežeg oblika privrednog kriminaliteta pod čijim nadzorom su provedene određene istražne radnje. Radnje koje su provedene dovele su nas do osobe iz Bileće za koju se sumnjiči da je počinila navedeno krivično djelo – rekao je načelnik PU Trebinje, Siniša Laketa.

Dodao je da je osoba lišena slobode sinoć u 19 sati i predata je u dalje postupanje nadređenom tužiteljstvu.

Oglasi
LM