viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.03.24 @ 11:46

Općinski sud u Jajcu donio je nepravomoćnu prvostupanjsku presudu kojom je Mirjanu Lukić-Hodakovu osudio za produženo kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, a Lukić Ljubičićevu za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Istom presudom naloženo je da solidarno oštećenoj Općini Jajce isplate na ime prouzrokovane štete 16.282 KM u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti ove presude, a pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

OGLAS

Presudom je Mirjani Lukić-Hodak naloženo da općini Jajce isplati na ime prouzrokovane štete 30.286,94 KM, piše Dnevni avaz.

OGLAS

Optužnica Županijskog tužiteljstva Srednjobosanske županije teretila je Mirjanu Lukić-Hodak da je kazneno djelo načinila u svojstvu ravnateljice i odgovorne osobe Javne zdravstvene ustanove “Gradska ljekarna” u Jajcu i Irenu Lukić-Ljubičić kao ravnateljicu i odgovornu osoba “Mitrasa” d.o.o Jajce.

OGLAS

Kako se navodi, one su zajedno i u dogovoru oštetile ljekarnu od 1. siječnja 2014. do 31. prosinca 2017. godine. Ističe se da je Mirjana Lukić-Hodak u namjeri pribavljanja imovinske koristi Ireni Lukić-Ljubičić, a da oštete tu ljekarnu, što su i htjele, s transakcijskog računa ljekarne vršila isplate novčanih sredstava na privatni račun svoje sestre. Irena Lukić-Ljubičić bila je suvlasnica sa Mirjanom Lukić-Hodak “Mitrasa” d.o.o. Jajce, s kojom ima zaključen ugovor o obavljanju knjigovodstvenih usluga. ”Iako su prema pravnoj osobi ‘Mitras’ bile isplaćene sve obaveze za obavljene računovodstvene usluge, bez vjerodostojnih knjigovodstvenih isprava vršila je isplate na račun Irene Lukić Ljubičić u iznosu od 16.282,00 KM, a za taj iznos je oštetila Javnu zdravstvenu ustanovu ‘Gradska ljekarna’ Jajce” stoji u optužnici.

Privatni račun

Druga točka je Mirjanu Lukić-Hodak teretila da je iskorištavanjem svojih službenih ovlaštenja i dužnosti, od 1. siječnja 2014. do 31. prosinca 2017. godine, s računa te ljekarne vršila uplate novčanih sredstava na svoj privatni račun bez vjerodostojnih knjigovodstvenih isprava i bez ikakvog pravnog osnova, prenose Nezavisne novine. U pitanju je iznos od 12.554 KM, a istovremeno je iz blagajne te ljekarne, bez validne blagajničke dokumentacije, blagajničkih dnevnika i isplatnica vršila isplate koje je prisvojila u iznosu od 17.732,59 KM. Tako je sebi pribavila korist u iznosu od 30.286,94 KM, a oštetila ljekarnu. Ona je osuđena za produženo kazneno djelo zloupotreba položaja, a njena sestra Irena Lukić-Ljubičić za kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlasti.

Oglasi
LM