viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
velika tragedija
Vrijeme objave: 04.10.24 @ 12:38
OGLAS

U zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, šef Odjela za odnose s javnošću Darko Juka iznio je najnovije informacije o stanju na terenu uslijed poplava koje su pogodile ovaj dio BiH.

OGLAS

Juka je naveo kako je situacija nešto stabilnija, te je potvrdio da su žurne službe uspjele probiti do Jablanice. “U ovom trenutku, najkritičnije je stanje u Donjoj Jablanici, koja je potpuno odsječena od svijeta”, kazao je Juka. Dodao je kako su “urušene saobraćajnice, kao i nekoliko mostova na rijeci Drežanki.”

Šire područje Konjica je također izolirano, a unesrećeni se evakuiraju čamcima koje koriste pripadnici Oružanih snaga BiH, Civilne zaštite i lokalnih klubova. “Sve raspoložive snage su na terenu – Civilna zaštita, policija, Gorska služba spašavanja i Crveni križ, dok susjedne županije nude pomoć”, rekao je Juka.
Juka je apelirao na građane da shvate ozbiljnost situacije i da se ne upućuju prema Jablanici i Konjicu iz bilo kojeg smjera. “Policijski punktovi su postavljeni na Salakovcu kako bi se kontrolirao priljev vozila i osigurala sigurnost građana”, poručio je.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM