viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 21.09.23 @ 13:40

Općinski sud u Čapljini u cijelosti je potvrdio optužnicu Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije protiv Izabele Stojak (48) iz Čapljine i to zbog osnovane sumnje da je počinila produženo kazneno djelo Pronevjera u službi. Prema optužnici, Stojak se na teret stavlja da je kao poslovođa za benzinske pumpe, jednu u Čapljini te dvije u Stocu kompanije TIOIL d.o.o. Vitez pronevjerila 88.848, 80 KM.

Stojak se tereti da je u periodu od 1. sviibnja do 7. rujan 2021. godine, u pumpi, kao jedina ovlaštena, preuzimala novac od prometa, a umjesto polaganja na banku, pazare je zadržavala za sebe.

– Sumnjiči se da je prisvojila tuđi novac koji joj je povjeren kroz ovlaštenje i dužnost i rad kao poslovođe navedenih benzinskih pumpi u iznosu od 88.848,80 KM.

Na taj način sebi je pribavila protupravnu imovinsku korist, što predstavlja iznos novca u visini utvrđenog manjka, a koji je sukcesivno prisvajala od ukupnog prometa poslovanja. Tim radnjama je prouzročila štetu pravnoj osobi TIOIL d.o.o. Vitez u vidu nastalog manjka novca – naveli su, između ostalog, iz Tužiteljstva HNŽ.

Također, dodali su da je Tužiteljstvo HNŽ, u skladu sa Zakonom, optužnicom predložilo Sudu oduzimanje protupravno stečene imovinske koristi od optužene. Općinski sud u Čapljini je za 26. rujan 2023. godine zakazao ročište za izjašnjenje o krivnji optužene.

Oglasi