viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 25.07.23 @ 15:41

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije uhitili su Sanela Arslanija za kojim su tragala još četiri ministarstva unutrašnjih poslova u Federaciji BiH, saznaje Klix.ba.

Sanel Arslani kriminalna je osoba koja je policijskim službenicima od ranije dobro poznata, uglavnom po krađi automobila, a proteklih tjedana i na prostoru Središnje Bosne, posebno viteškom području počinio je niz kaznenih djela.

Upravo zbog ovakve vrste kaznenih djela, ali i onih koja se odnose na druge imovinske delikte, za njime je duži vremenski period tragalo čak pet ministarstava unutrašnjih poslova u Federaciji BiH, a policija je pozivala i građane da im pomognu sa informacijama o njegovom kretanju.

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Klix.ba, Arslani se duži vremenski period vješto krio od policije, raspolagao je sa nekoliko vrsta krivotvorenih dokumenata, a u bjekstvu se nije libio od počinjenja novih kaznenih djela.

Iako su ga brojni video nadzori evidentirali, policija mu je teško ulazila u trag, do danas kada je uhićen. Kako Klix.ba saznaje, Arslani je uhićen danas na području Lukavca, u akciji koju su izveli pripadnici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova TŽ.

Kako su naveli iz Uprave policije MUP-a TK, Arslani, koji je rođen 1977. godine u Kelnu, danas je uhićen u koordiniranoj akciji na širem području Lukavca, nakon višemjesečnog operativnog rada i postupanja po ranije raspisanim operativnim potragama.

“Arslani je uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je na području Federacije Bosne i Hercegovine, počinio više teških kaznenih djela propisanih zakonom FBiH”, naveli su iz Uprave policije MUP-a TŽ.

“Sanel Arslani je priveden u službene prostorije Uprave policije MUP-a radi kriminalističke obrade, nakon čega će u skladu sa odredbama Zakona o kaznenom postupku FBiH, uz izvještaj biti predat tužiteljstvu na nadležnost i dalje postupanje”, precizirali su iz Uprave policije MUP-a TŽ.

Inače, Arslani je zbog krađe automobila u Tuzli bio uhićen 2013. godine, kada je završio u pritvoru.

Oglasi
LM