viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 01.09.23 @ 20:13
OGLAS

Posljednjih godina sve je veći broj internet korisnika, a povećavanjem tog broja se javlja rizik i od povećanog broja prevara. Kako je već odavno poznato i potvrđeno, glavni razlog zašto građani budu prevareni je želja za lakom financijskom zaradom.

Unatoč mnogim upozorenjima od strane nadležnih građani i dalje nasjedaju na razne oblike prevare. Lažne web stranice, lažni profili, sve su to sredstva koje koriste prevaranti kako bi uvjerili ljude u ono što je zapravo izmišljeno.

OGLAS

Kako doznaju novinari portala Viteški.ba, građani u Vitezu i dalje nasjedaju na internet prevare pa je tako u proteklom razdoblju Vitežanka (identitet poznat redakciji) dobila poruku od osobe iz druge države te nakon određene prepiske uplatila preko 1000 eura. Ista nepoznata osoba je zatražila još novca i tada je Vitežanka shvatila o čemu je riječ, kako je to sve prevara, no tada je već kasno bilo.

OGLAS

Kako doznajemo, cijeli slučaj je prijavljen policiji.

OGLAS

Zakon u našoj zemlji prepoznaje i tretira lažno predstavljanje, odnosno krađu identiteta, međutim istraživanja su pokazala da ove prevare uglavnom rade napadači iz drugih država. Zbog toga je rijetkost da prijave dočekaju sudski epilog, a oštećeni svoj novac.

Nakon ovoga, važno je  ponovno upozoriti građane, ne nasjedajte na ove i slične priče, na vrijeme prijavite slučaj kako bi nadležni reagirali te upozorili ostale građane na problem i na vrijeme spriječili moguću štetu.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM