viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.11.23 @ 13:52
OGLAS

Javnost u Bosni i Hercegovini šokirao je novi slučaj femicida nakon što je Emiru Maslan (31) u Sarajevu svirepo ubio njen bivši nevjenčani suprug Anel Bećirović (34). Ovaj zločin odigrao se pred njihovim četverogodišnjim sinom. Kako saznajemo, Emiru, koja ga je napustila prošle godine, Bećirović je usmrtio jednim hicem iz pištolja.

Nizamu Hećimović, koju je brutalno prije tri mjeseca ubio Nermin Sulejmanović, i pored stalnih prijava o nasilju, sistem nije zaštitio, postavlja se pitanje je li Emira Maslan mogla biti spašena i tko je kriv.

OGLAS

Naime, prema podacima MUP-a Sarajevo, Anela Bećirovića je Općinski sud u Sarajevu, 26.7.2023., osudio na dva mjeseca zatvora zbog nasilja nad bivšom suprugom. Iz Općinskog suda u Sarajevu nisu nam mogli dati informaciju je li Bećirović izdržao ovu kaznu ili je tek trebao biti upućen u zatvor.

OGLAS

– Ne možemo davati te informacije jer predstavljaju izvod iz kaznene evidencije – kazano je za „Avaz” iz Općinskog suda Sarajevo. Avaz doznaje da ubojica, ipak, nije odležao kaznu zatvora te da je prije mjesec dobio poziv za izdržavanje još jednog mjeseca zatvora. U prijevodu, sistem je ponovo zakazao.

OGLAS

Prema podacima, Bećirović je, također, počinio zločin za vrijeme zaštitne mjere zabrane prilaska žrtvi. Općinski sud je rješenjem od 15. prosinca 2022. godine Anelu Bećiroviću izrekao mjere zabrane prilaska Emiri Maslan na udaljenosti od 500 metara te zabranu uhođenja i uznemiravanja, a sve u trajanju od 24 mjeseca.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM