viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.04.24 @ 16:16

Pripadnici Službe zaštitu i spašavanja Bosne i Hercegovine (SIPA) proveli su jučer akciju na području Zenice koja je rezultirala uhićenjem jedne osobe zbog sumnje da je izvršila kazneno djelo terorizma.

Kako se doznaje, uhićen je Zeničanin koji se na Facebooku predstavljao kao “Edin Podgor”. U SIPA-i navode da je osumnjičeni na pomenutom Facebook profilu objavio zabrinjavajući video snimak.

OGLAS

”Prema prikupljenim saznanjima uhićeni je na svojem Facebook profilu objavio video snimak na kojem se predstavlja kao Еdin Podgora i govori da je krenuo ubijati nevjernike i čifute, te neprijatelje muslimana i govori da će ubijati nožem koji se vidi na videu, kao i pištoljem nepoznate marke”, priopćila je SIPA.

OGLAS

Dodaju da je po nalogu Suda BiH u Zenici izvršen pretres stambenih i pomoćnih objekata na dvije lokacije, koje je osumnjičeni koristio. ”Izvršenim pretresima otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku i to dva mobilna telefona, nož i pištolj, za koji se sumnja da je koristio na snimku, a za koji je na licu mjesta utvrđeno da se u stvari ne radi o pravom vatrenom oružju”, priopćila je SIPA.

OGLAS

Dodaju da je osumnjičeni uhićen i proveden u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. ”O daljem statusu osobe će se odrediti Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine”, navode u SIPA. Dodaju da je akcija uhićennja realizirana u suradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH i MUP-om Zeničko-dobojske županije.

Oglasi
LM