viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 02.07.23 @ 20:54

Županijsko državno tužiteljstvo u Sisku, u Hrvatskoj, zajedno s policijom vrši očevid na više lokacija u vezi sa pucnjavom iz vatrenog oružja u tom gradu u kojoj je ubijena jedna žena, a osam osoba povrijeđeno, od kojih četiri teško. 

Tužiteljstvo je navelo da će po završetku očevida i ispitivanju osumnjičenog objaviti priopćenje o izvršenim radnjama i daljim odlukama.

Dvije povrijeđene osobe životno ugrožene

Od četiri teško povrijeđene osobe, koje su nakon sinoćnje pucnjave dovezene u sisačku Opću bolnicu‚ dvije su i dalje životno ugrožene, dok je stanje druge dvije povrijeđene osobe nešto bolje, priopćeno je iz bolnice.

Iz bolnice je rečeno da su dvije osobe zbog teških povreda stomaka operirane tokom noći i da se nalaze na respiratorima i da je jedna od njih budna i svjesna, ali da su obje i dalje životno ugrožene.

Lakše povrijeđeni pacijenti pušteni su kućama nakon što im je u bolnici pružena pomoć.

Ubijena 45-godišnja žena

Pucnjava u sisačkoj Ulici Capraške poljane dogodila se u subotu oko 20.10 sati, i pritom je poginula 45-godišnja žena, a ukupno je povrijeđeno osam osoba, među kojima i jedan vatrogasac i jedno dijete.

Brzom intervencijom policije tokom noći pronađen je i uhićen 58-godišnji napadač, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare sisačko-moslavačke Policijske uprave.

Napadač je zapalio i dva stambena objekta koji su potpuno izgorjeli, kao i jedan automobil, a treći stambeni objekat i drugi automobil su djelimično izgorjeli.

Oglasi
LM