viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.05.23 @ 14:53
OGLAS

Cijene goriva u Federaciji Bosne i Hercegovine i dalje su u padu.

Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba iz Federalnog ministarstva trgovine prosječna maloprodajna cijena na današnji dan za benzin iznosi 2,55 KM po litru i za dizel 2,43 KM po litru.

OGLAS

Prosječne cijene

,,Prosječne maloprodajne cijene premium bezolovnog benzina 95, BAS EN 228- BMB 95 na dan 19. svibanj 2023. godine niže su za 3,04 posto u odnosu na prosječnu maloprodajnu cijenu prethodnog mjeseca”, rečeno je za Radiosarajevo.ba iz Ministarstva.

OGLAS

Također, prosječne maloprodajne cijene dizel BAS EN 590 (10 ppm) na dan 19. svibanj 2023. godine niže su za 7,25 posto u odnosu na prosječnu maloprodajnu cijenu prethodnog mjeseca.

OGLAS

Prema prikazu kretanja cijena Federalnog ministarstva trgovine, benzin je najskuplji bio u sedmom mjesecu prošle godine kada je prosječna cijena iznosila 3,31 KM po litru.

Danas, litar košta u prosjeku 2,55 KM po litri, što je za 0,76 KM jeftinije u odnosu na srpanj 2022. godine.

,,Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine donijela Odluku o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne derivate, kojom je propisala gospodarskim društvima koja obavljaju trgovinu na veliko maksimalnu visinu marži u apsolutnom iznosu od 0,06 KM po litru derivata, a gospodarskim društvima koja obavljaju djelatnost trgovine na malo naftnim derivatima maksimalnu visinu marže u apsolutnom iznosu od 0,25 KM/litru derivata”, navode iz Ministarstva.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM