viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 23.12.23 @ 12:53

Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH oglasio se priopćenjem za javnost u kojem se navodi da zdravstvo FBiH od ministra i Vlade ima samo obećanje koje nije ispunjeno te da će donijeti odluku o obustavi rada, štrajku, ukoliko do kraja mjeseca ne bude konkretnog koraka Vlade FBiH u rješavanju problema u zdravstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije je 26. listopada 2023. održao štrajk upozorenja kako bi upozorio na odugovlačenje u rješavanju problema u zdravstvu od strane Vlade FBIH. Od svih ostalih zakonskih oblika borbe smo tada odustali jer smo 8. studenoga 2023. na sastanku s federalnim ministrom zdravstva dobili obećanje da ćemo do kraja 11. mjeseca završiti proceduru potrebnu za početak pregovora. Izgleda da se ponavlja priča sa prvog sastanka i da opet zdravstvo FBiH od ministra i Vlade ima samo obećanje koje nije ispunjeno. Dok Vlada FBIH s drugim sindikatima sklapa kolektivne ugovore, naš sindikat u potpunosti ignoriraju”, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Sindikata ističu kako od svojih zahtjeva neće odustati te pozivaju federalnog ministra zdravstva da pokaže odgovornost i pripremi sve za pregovore, a Vladu FBiH da pokaže da je Vlada na koju građani mogu računati. “Ukoliko do kraja mjeseca ne bude konkretnog koraka od strane Vlade FBIH u rješavanju problema u zdravstvu mi ćemo donijeti odluku o obustavi rada, štrajku, a Vlada FBIH će biti odgovorna što građanima FBIH nije osigurala ono na što imaju pravo, a to su zdravstvene usluge i stabilan zdravstveni sustav. Također ćemo s pravnim savjetnikom Sindikata pokrenuti sudskim putem borbu za kraj diskriminacije zdravstvenih radnika”, poručili su iz Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH.

Oglasi
LM