viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.12.23 @ 08:53

Pretežito mokar ili vlažan kolnik i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakterizira prometnu situaciju u Bosni i Hercegovini. U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni pada slabija kiša, dok magla smanjuje vidljivost na dionicama uz riječne tokove centralne Bosne.

Učestali odroni
Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama, te se vozači pozivaju da držie propisano rastojanje između vozila i izbjegavaju rizična pretjecanja. Sanacijsjki radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prijelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta. Savjetuje se opreznija vožnja i napominju vozači da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obvezno.

OGLAS

Predstoje blagdani i gužve
S obzirom da su predstoje blagdani, u narednim danima očekuje se pojačan promet vozila na prometnicama u zemlji, ali i na većini graničnih prijelaza. Vozačima se savjetuje da se prije polaska na put informiraju o trenutnom stanju na putevima i graničnim prijelazima i na taj način izbjegnu duga čekanja u kolonama, priopćeno je iz BIHAMK-a.

OGLAS
Oglasi
LM