viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 31.10.23 @ 14:09

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obavještava klijente da su ovlašteni službenici ovog ministarstva započeli kontrole na terenu na osnovu zahtjeva podnesenih po Modelu ruralnog razvoja i Modelu ostalih vrsta podrški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s tim, iz Ministarstva naglašavaju da ovlašteni službenici imenovani rješenjem imaju propisane službene legitimacije odobrene od ovog ministarstva, te su ovlašteni za kontrole klijenata na terenu i utvrđivanje činjeničnog stanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo poziva klijente da od ovlaštenih službenika na uvid traže nalog i ovjerenu legitimaciju prilikom kontrole kako bi bili sigurni da se radi o službenicima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Pristup dokumentima, kao i komunikacija između ovlaštenih službenika Ministarstva i klijenata, a koja podrazumijeva bilo koju vrstu informacija o samoj kontroli ili informacije o mogućnostima ulaganja, visini dodjele novčanih podrški i slično, dozvoljena je samo službenicima ovlaštenim za kontrolu klijenata na terenu sa izdanim legitimacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, iz Ministarstva pozivaju klijente da bilo kakve zloupotrebe u vezi neovlaštenog predstavljanja prijave ovom ministarstvu na e-mail info@fmpvs.gov.ba ili broj telefona 033/726-550, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Oglasi
LM