viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.05.23 @ 19:18

Federalna uprava policije (FUP) poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti vezano za objave na društvenim mrežama koje su uznemirile javnost u Bosni i Hercegovini, kao i o događajima u susjednoj Republici Srbiji.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i zamjenik direktora FUP-a Ensad Korman u zajedničkom priopćenju za javnost navode da se u suradnji sa županijskim ministarstvima unutrašnjih poslova poduzimaju aktivnosti s ciljem spriječavanja narušavanja sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini.

OGLAS

,,Apeliramo na sve građane da prijave svaki ovakav ili sličan vid pozivanja na izvršenje ili prijetnje počinjenjem krivičnih djela nadležnim policijskim upravama.

OGLAS

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova će u narednom razdoblju inicirati i poduzeti sve korake kako bi se pospješio zakonodavno-pravni okvir, posebno u oblasti zaštite djece, te unaprijedila prevencija svih oblika devijantnog ponašanja.

OGLAS

Sa žaljenjem smo primili vijest o tragičnim događajima u Republici Srbiji, te ovim putem upućujemo iskreno saučešće obiteljima stradalih maloljetnika, kao i građanima susjedne zemlje – stoji na kraju zajedničkog priopćenja federalnog ministra unutrašnjih poslova i zamjenik direktora FUP-a.

Inače, priopćenje je proisteklo nakon što je uhićen mladić koji je prijetio “nezapamćenim masakrom” u školi u Bihaću.

Osamnaestogodišnji A. Z. iz Bihaća priveden je na saslušanje u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanske županije nakon što je na društvenim mrežama najavio “nezapamćen masakr” u Srednjoj mješovitoj školi u Bihaću.

Slučaj su lokalnoj policiji prijavili brojni građani i direktor ove škole.

Oglasi
LM