viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 13.07.23 @ 12:54

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je jučer Bošku Milenkoviću i Bojanu Todoroviću koji su spasili život petogodišnjem dječaku iz Trebinja na bazenu u Bregovima.

Događaj se dogodio prošlog vikenda, a Ćurić je na prijemu Milenkoviću i Todoroviću zahvalio u ime Grada i svoje osobno na izuzetnom podvigu, koji je vrijedan divljenja.

On je rekao i da su na bazenu u Bregovima bila dva profesionalna spasitelja iz Javne ustanove “Bazeni”, koji su se nalazi na potpuno drugoj strani bazena.

“U ovakvim događajima najvažnije je da se brzo reagira i Boško je bio najbliži, čuo vrisak dječakove majke i odmah ušao u vodu, izvukao ga. Tu se zatim pojavio Bojan i počeo da masira srce dječaku, a Boško je davao umjetno disanje. Zahvaljujući njima dječak je danas živ i oporavlja se”, istakao je Ćurić.

Milenković je rekao da se u tom trenutku slučajno našao na bazenu u Bregovima.

“Sa djecom sam bio na bazenu i odveo ih kući. Vratio sam se ponovo na bazen sa pola puta, jer je put ka mojoj kući bio privremeno zatvoren. Kada sam čuo dječakovu majku kako doziva u pomoć, odmah sam ušao u vodu i doplivao do dječaka koji je plutao na vodi i već je sav bio pomodrio”, ispričao je Milenković.

On kaže da je izvukao dječaka iz vode i pitao kupače zna li netko da pruži prvu pomoć i da je tu, na svu sreću, bio Bojan Todorović, koji je u Trebinju na odmoru, a inače živi na Floridi u SAD.

Milenković kaže da je Bojan odmah počeo da masira srce dječaku, a on mu je, nakon 30 masaža, davao umjetno disanje.

“Nakon 90 masaža i trećeg umjetnog disanja, dječak je izbacio vodu iz sebe i počela je da mu se vraća boja”, naveo je Milenković.

Todorović kaže da je da je kao završeni student Fakulteta za sport i tjelesni odgoj prošao obuku za davanje prve pomoći.

“Ovo mi je prvi put da sam pružio prvu pomoć u stvarnom životu. Bio sam potpuno smiren. Kada sam vidio dječaka pomislio sam da mu nećemo moći pomoći, ali nisam odustao. Bio je modar, nije imao tlak. Na sreću, poslije tri masaže i umjetnog disanja počeo je davati znakove života”, rekao je Todorović.

Oni su zahvalili Ćuriću za prijem i istaknuli da im je drago što ih je gradonačelnik odmah naredni dan kontaktirao i zahvalio na hrabrom podvigu.

Oglasi
LM