viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.02.24 @ 10:38

Odvjetnici bivšeg premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića uputili su zahtjev Sudu BiH za odgodu početka izvršenja kazne zatvora, saznaje Klix.ba.

Nakon što su zahtjev uputili odvjetnici Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića, na isti potez se odlučio pravni tim Fadila Novalića. Iz Suda BiH su za Klix.ba potvrdili da su zaprimili zamolbu odvjetnika Fadila Novalića o kojoj slijedi izjašnjenje.

OGLAS

Prethodno je potvrđeno da Novalić na služenje četverogodišnje kazne zatvora ide 6. ožujka.  Kada je riječ o Solaku i Hodžiću, Sud BiH je odbio njihov zahtjev te se oni na izdržavanje kazne zatvora moraju javiti danas.

OGLAS

Odgoda početka izdržavanja kazne se može tražiti na osnovu članka 145. Zakona o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH. Podsjetimo, presudom Suda BiH u predmetu “Respiratori” bivši premijer FBiH Fadil Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, suspendirani direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak na šest godina i direktor “Srebrne maline” Fikret Hodžić na pet godina.

OGLAS

Njih trojica zajedno su zloupotrijebili javni sustav nabavke prilikom čega je utrošeno 10,5 milijuna KM.

Oglasi
LM