viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 11.12.23 @ 12:45
OGLAS

Imam Harun Hodžić, rekao je početkom prosinca na vjerskom predavanju u Nemili kod Zenice da svako dijete treba naučiti koristiti oružje, a od svake lovačke sekcije napraviti formaciju koja se spremna braniti.

Hodžić, koji je naveo da je bio pripadnik 7. muslimanske brigade, je na predavanju rekao kako od streljačkih klubova treba napraviti vojsku i svako dijete obučiti da se bavi streljaštvom, ističući da to treba da bude “po zakonu”.

OGLAS

“Bez ikakvih ambicija da nekome prijetimo. Ali samo s jednom ambicijom, da nam se ne ponovi Gaza”, rekao je Hodžić,  te naveo kako u lovačka udruženja treba dovesti umirovljene, razvojačene pripadnike Armije BiH. Uslijedile su i reakcije na izjave pa je tako povjesničar Aleksandar Raković rekao kako su one ”u skladu sa politikom koju je Islamska zajednica BiH, kao krilo SDA vodila tijekom proteklih desetljeća”. “Ovo je sasvim očekivano, s vremena na vrijeme se pojavi u javnosti, ali najčešće mi ni ne znamo što se govori po džamijama, a u svakom slučaju u skladu je s politikom koju je Islamska zajednica BiH, kao jedno krilo SDA, vodila tijekom prethodnih desetljeća”, navodi Raković, prenosi Srna. Naveo je kako je onima koji se bave ovim pitanjem to sve poznato, ali se javnost “uvijek nekako ustalasa kada to dođe u medije”.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM