viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 03.02.24 @ 10:06

U Sanskom Mostu se otvara prvi vakufski tržni centar u Bosni i Hercegovini. Riječ je o jednom od najznačajnijih projekata Islamske zajednice u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je svečano otvaranje planirano krajem travnja u sklopu tradicionalne manifestacije “Dani vakufa u BiH”, tržni centar je otvoren već neko vrijeme s obzirom na to da su zakupci već otvorili svoje radnje, javlja Preporod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponudi su poznati modni brendovi LC Waikiki, Sinsay, Pepco, Sport Reality, mjenjačnica BH Pošte, igraonica, kafeterija, zlatara, velika podzemna garaža sa 130 parking mjesta. Izgradnja je koštala šest i pol milijuna KM, prostire se na tri duluma zemljišta i ima 7.400 kvadratnih metara korisnog prostora.

Centar je sagrađen na vakufu Hamzi-bega po kome će nositi ime. Projektiran je u stilu islamske arhitekture, a potpisuje ga domaći arhitekt Enes Kartal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Vakufske direkcije u BiH Senaid Zajimović rekao je za Preporod da je je izgradnjom ovog vakufskog tržnog centra Sanski Most promijenio sliku grada te je podingnut na jedan moderan nivo.

Oglasi
LM